Fordele ved SAS som nordjyde

Voergaard Slot i Nordjylland.

SAS var det første flyselskab jeg fløj med tilbage i år 2000, hvor jeg skulle mod København og DRByen for at være cykelekspert på direkte landsdækkende Tv. Siden dengang har jeg fløjet SAS adskillige gange, hvor det ofte har været komfort og tidsbesparelse der har de to afgørende faktorer. I dag er det stadig de to afgørende faktorer, men valget er blevet noget lettere når valget står mellem lavpris (og hvad det indebærer) og komfort.

SAS er blevet billigere i løbet af de senere år og Ryanair dyrere. En del dyrere. De meget billige billetter hænger ikke på træerne mere og prisforskellen mellem SAS og Ryanair er ofte minimal. Som nordjyde kunne det godt betale sig at kører til Billund på en kort tur til London for 100 kr. tur/retur og kun med håndbagage. De dage er der nu langt imellem. For ferier på en uge eller derover kan det slet ikke betale sig da Aalborg lufthavnen har meget billig parkering, mens Billund vil give dig en ekstra regning i feriebudgettet på f.eks. 575 kr. for 10 dage, kan dette koste dig langt mindre i Aalborg hvor det tidliger endda var gratis.

Andre fordele ved SAS du ikke får lavprisselskaberne:

-Gratis indtjekket bagage op til 23 kg.

-Gratis dansksproget avis.

-Gratis vand inden afgang på udvalgte ruter fra Aqua D’or.

-Bonus point.

-Gratis kaffe/the ombord på ruter af korte distancer. God mad på længere ruter som jeg selv oplevede mellem København og New York.

-Ungdomsbilletter til unge under 26 på mange afgange. 500-600 kr. (da jeg oprindeligt skrev artiklen) fra Aalborg (med kort stop i København) til mange destinationer i Europa. Og ja, du får endda værdifulde bonuspoint selv på ungdomsbilletter.

En anden fordel er at SAS ikke lander steder som Stansted, Bergamo, Girona eller Charleroi. SAS flyver seks direkte ruter fra Aalborg. Fem til udlandet og en til København hvor altså kan flyve til det meste af Europa.

Note: Jeg har tidligere samarbejdet med SAS.

error: Content is protected